Brand: Studenački pršut s kosti
 
 
 
 

Brand Studenački pršut s kosti predstavlja suhomesnati proizvod studenačkog kraja proizveden prema starim načinima proizvodnje.

Upravo kroz naziv Studenački očuvali smo tradiciju njegove proizvodnje u našem kraju, te ga prezentirali širokoj populaciji, koja je je prepoznala njegovu kvalitetu.

Pršutana Gradina u pripremi izvornog Studenačkog pršuta oslanja se na stoljetnu tradiciju svog kraja, temeljenu na prirodnom načinu pripreme, a to se odnosi na posebno obrađen svinjski but s kosti  I. kategorije koji u procesu proizvodnje biva soljen, hladno dimljen i sušen na čistom zraku.

Proces proizvodnje izvornog Studenačkog pršuta podrazumijeva uporabu isključivo morske soli. Suhi studenački pršut je karakterističnog oblika, posebne arome, blago slanog okusa, jednolično crvene boje na cijelom presjeku i poželjne konzistencije.

Studenački pršut je jedinstven suhomsenati proizvod karakterističnih osobina koje ga čine prepoznatljivim u odnosu na druge.

 

Studenački pršut nosioc je znaka Izvorno hrvatsko koji dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora proizvodima i uslugama na području Hrvatske koji svojim postojanjem imaju izrazitu vrijednost koja odiše izvornom hrvatskom tradicijom, a ti isti proizvodi i usluge su plod isključivo inovacija, istraživanja i razvoja hrvatskih poduzeća i ljudi.

Proizvodi i usluge koje su dobili znak Izvorno hrvatsko prošli su niz rigoroznih kontrola HGK i njihovog Centra za kvalitetu te Tehničke komisije koji su provjerili dokumentaciju, certifikate i ostale značajke proizvoda i usluga koje su zatražile da im se dodijeli znak Izvorno hrvatsko. Nakon što su prošli sve kontrole i testiranja Savjet HGK donosi odluku o uvrštavanju proizvoda ili usluge na listu nosioca znaka Izvorno hrvatsko.

 
 
 
 
 
 
KONTAKTI
 
 

Gradina 1, HR - 21 265 Studenci

Mob: 098 176 96 18

Tel: 021 / 725 464

Fax: 021 / 725 500

Email: gradina2@st.t-com.hr

 
 
 
PROIZVODI
 
 

Studenački pršut

Dalmatinska panceta

 
 
 
 
BRAND
 
 

Studenački pršut s kosti

 
 
 
CERTIFIKATI